петък, 23 септември 2022 г.

Открит конкурс 2202 ЛКД

 

ЗАПОВЕД

№ 09-02-5/23.09.2022 год.

 

 

На основание чл. 2, т. 2, във връзка с чл. 12, ал. 1 и чл. 10, ал. 1, т. 7, 9 и 10 от Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти (НУРВИДГТДОСПДНГП) и Заповед № РД-07-120/07.02.2022 год. на директора на Югозападно държавно предприятие

 

ОТКРИВАМ:

 

І. ОТКРИТ КОНКУРС за възлагане на лесокултурна дейност в района на дейност на Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Брезник”, както следва:

 

Обект №

Дейности и място на изпълнение

Количества, цени и срокове за изпълнение

Обща стойност, лева без ДДС

Гаранция за участие, лева

2202

подготовка на почвата за залесяване (направа на прекъснати тераси с широчина 30-50 см и дълбочина 25 см с ръчни инструменти), залесяване на горски култури (временно съхранение и ръчно садене с меч на Колесов на фиданки в цепнатини) и отглеждане на горски култури (ръчно плевене и разрохкване на почвата в тераси с ширина 40-70 см) в подотдели: 56-1, землище на с. Красава, 64-1, 64-3, землище на с. Горни Романци, общ. Брезник

Съгласно одобрена спецификация – Приложение № С2202

51366.84

2568.34

 

ІІ. Гаранцията за участие е парична сума, която се заплаща по сметката на Териториално поделение „Държавно горско стопанство – Брезник” IBAN: BG05CECB979010G1625500, BIC: CECBBGSF, “Централна кооперативна банка” АД, клон Перник или в касата на Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Брезник”.

Гаранцията за участие следва да е постъпила по банковата сметка или в касата на горското стопанство не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса.

При заплащане по банков път в платежното нареждане участникът задължително посочва, че същото се отнася за гаранция за участие, вида процедура, номер на обект и своя ЕИК по Закона за търговския регистър (алтернативно данни за търговската регистрация съгласно националното законодателство в случаите, когато участник в процедурата е чуждестранно лице).

 

ІІІ. Условия за допускане на участниците до участие в процедурата.

До участие се допускат участниците (юридически лица и еднолични търговци), внесли гаранция за участие и отговарящи на следните изисквания:

3.1. Да са вписани в публичния регистър към Изпълнителна агенция по горите по чл. 241 от Закона за горите за дейността „стопанисване на горски територии”.

3.2. Да отговарят на изискванията по чл. 18, ал. 1, т. 3, б. „а” - „ж” НУРВИДГТДОСПДНГП. 

3.3. Да отговарят на квалификационните и технически изисквания за извършване на лесокултурната дейност, както следва:

а) да имат сключен договор, регистриран в НАП, с минимум 1 (един) лесовъд, регистриран за дейността “планиране и организация на дейностите по залесяване”;

Не се прилага, когато едноличния търговец или член на управителен орган на търговското дружество, вписани в публичния регистър по чл. 241 от Закона за горите, е лесовъд, регистриран за дейността „планиране и организация на дейностите по залесяване”.

б) да имат сключени трудови договори, регистрирани в НАП, с минимум 10 (десет) работника за осъществяване на лесокултурна дейност; 

в) да разполагат с необходимия минимален брой техника, собствена или предоставена на друго правно основание, осигуряваща извършване на лесокултурната дейност, а именно:

- 10 (десет) броя меч на Колесов;

- 10 (десет) броя мотики;

 

В случай, че участникът в процедурата предвижда участие на подизпълнители, то следва да отрази това обстоятелство в офертата си. 

 

ІV. Вид и размер на гаранцията за изпълнение на договора - 5% от достигнатата стойност на обекта в една от следните форми:

- парична сума, получена чрез трансформиране на внесената гаранция за участие, като при по-висок размер на гаранцията за участие разликата се възстановява от възложителя;

- банкова гаранция, учредена в полза на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник”. В случаите, когато участникът представя банкова гаранция, в същата следва да е посочено, че се освобождава след изрично писмено известие от Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник”.

 

V. Срок на валидност на офертите – 60 календарни дни.

 

VІ. Критерий за избор на изпълнител – „най-ниска предложена цена”. 

Участник, предложил цена, по-висока от началната, се отстранява от участие. Достигната обща цена се разпределя правопропорционално по видове дейности.

 

VІІ. Начин и срок за получаване на документацията за участие в процедурата:

Документацията за участие в процедурата може да бъде изтеглена от интернет страниците на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” и Югозападно държавно предприятие, при което участникът не дължи заплащане на цена за придобиването й.

Документацията за участие в процедурата може да бъде получена и на хартиен носител без заплащане на цена всеки работен ден в административната сграда на Териториално поделение „Държавно горско стопанство – Брезник” на адрес: гр. Брезник, ул. Андрей Михайлов № 108не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата на провеждане на конкурса.

 

VІІІ. Място и срок за подаване на офертите: всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа в административната сграда на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” на адрес: гр. Брезник, ул. Андрей Михайлов № 108, не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса.

Офертата може да бъде подавана и чрез куриер, като и в този случай участникът следва да осигури реалното й постъпване в срока определен за подаване на офертите. Възложителят не приема за участие в процедурата и връща незабавно оферти, които са представени след изтичане на крайния срок за подаване.

 

ІХ. Място, дата и час за провеждане на процедурата: 

В административната сграда на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” на адрес: гр. Брезник, ул. Андрей Михайлов № 108, на 11.10.2022 год., 10.00 часа.

 

Х. Участниците могат да правят оглед на обекта всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа, не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса. Огледът се извършва по предварителна заявка до Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” от един работен ден. Разходите за оглед на обекта са за сметка на участника.

 

ХІ. За информация: Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник”, тел. 07751/3888, лице за контакти: инж. Петя Стамова – заместник-директор.

 

ХІІ. С настоящата заповед одобрявам документацията за участие в процедурата, която съдържа:

  • Копие от Заповед № 09-02-5/23.09.2022 год. за откриване на процедурата;
  • Условия за участие в процедурата;
  • Заявление за участие – Приложение № 1;
  • Ценово предложение – Приложение № 2;
  • Декларация за обстоятелства по чл. 18, ал. 1, т. 3, б. „а” - „и” от НУРВИДГТДОСПДНГП – Приложение № 3;
  • Проект на договор;
  • Спецификация – Приложение № С2202;
  • Технологични планове;

 

XІIІ. Достъп до заповедта за провеждане на процедурата и одобрената документация за участие

Най-малко 15 дни преди крайния срок за подаване на офертите заповедта за провеждане на процедурата и одобрената документация за участие се публикуват на интернет страниците на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” и Югозападно държавно предприятие, а заповедта за провеждане на процедурата се поставя и на таблото за съобщения в административната сграда на Териториално поделение “Държавно горско стопанство – Брезник” на адрес: гр. Брезник, ул. Андрей Михайлов № 108.

 


 

ПОДПИС: (п) 

ИНЖ. ПЕТЪР САВЕВ

Директор на Териториално поделение 

„Държавно горско стопанство – Брезник”


======================================================

Документация: ИЗТЕГЛИ

петък, 12 август 2022 г.

Открит конкурс 2219П, 2220П, 2221, 2222П, 2223П, 2224, 2225Р

 

ЗАПОВЕД

№ 09-02-4/12.08.2022 год.

 

 

На основание чл. 12, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 1 и чл. 15, ал. 3 и 4 от Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти (НУРВИДГТДОСПДНГП) и на основание Заповед № РД-07-1015/10.11.2021 год. на директора на Югозападно държавно предприятие

 

ОТКРИВАМ:

 

І. ОТКРИТ КОНКУРС за възлагане на добив на дървесина (сеч, разкройване на сортименти, извоз до временен склад и рампиране) в обекти на територията на Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Брезник”, както следва:

 

1. ОБЕКТ № 2219П

 

1.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2219П, подотдел 26апр, землище на с. Гърло, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

бк

204

37.27

7603.08

в т.ч. Дърва за огрев

гбр

1870

37.27

69694.90

ОБЩО

 

2074

 

77297.98

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

3864.90

 

1.2. Срок за изпълнение: 18 месеца, считано от сключване на договора, от които 17 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

26апр

500

80

400

600

420

74

2074

 

2. ОБЕКТ № 2220П

 

2.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2220П, подотдел 40впр, землище на с. Завала, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

бк

633

42.25

26744.25

в т.ч. Дърва за огрев

здб

166

42.25

7013.50

в т.ч. Дърва за огрев

гбр

208

42.25

8788.00

ОБЩО

 

1007

 

42545.75

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

2127.29

 

2.2. Срок за изпълнение: 15 месеца, считано от сключване на договора, от които 14 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

40впр

300

50

200

300

157

-

1007

 

3. ОБЕКТ № 2221

 

3.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2221, подотдел 129а, землище на с. Долна Секирна, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

бк

479

36.35

17411.65

ОБЩО

 

479

 

17411.65

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

870.58

 

3.2. Срок за изпълнение: 12 месеца, считано от сключване на договора, от които 11 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

129а

100

30

150

199

-

-

479

 

4. ОБЕКТ № 2222П

 

4.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2222П, подотдел 29мпр, землище на с. Ярославци, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

бк

68

37.93

2579.24

в т.ч. Дърва за огрев

гбр

281

37.93

10658.33

ОБЩО

 

349

 

13237.57

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

661.88

 

4.2. Срок за изпълнение: 12 месеца, считано от сключване на договора, от които 11 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

29мпр

100

30

100

119

-

-

349

 

5. ОБЕКТ № 2223П

 

5.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2223П, подотдели: 37апр, 37бпр, 37впр, землище на с. Завала, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

бк

400

37.93

15172.00

ОБЩО

 

400

 

15172.00

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

758.60

 

5.2. Срок за изпълнение: 12 месеца, считано от сключване на договора, от които 11 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

37апр

100

30

30

53

-

-

213

37бпр

-

-

28

40

-

-

68

37впр

-

-

49

70

-

-

119

 

6. ОБЕКТ № 2224

 

6.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2224, подотдел 137н, землище на с. Душинци, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

СРЕДНА 

 

 

 

 

в т.ч. Трупи IІI кл.

бб

4

39.58

158.32

в т.ч. Т-на д-на

бб

17

34.19

581.23

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Т-на д-на

бб

8

34.19

273.52

в т.ч. ОЗМ

бб

2

32.85

65.70

в т.ч. Дърва за огрев

бк

125

39.89

4986.25

в т.ч. Дърва за огрев

здб

87

39.89

3470.43

в т.ч. Дърва за огрев

гбр

38

39.89

1515.82

ОБЩО

 

281

 

11051.27

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

552.56

 

6.2. Срок за изпълнение: 12 месеца, считано от сключване на договора, от които 11 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

137н

100

30

60

91

-

-

281

 

7. ОБЕКТ № 2225Р

 

7.1. Възлагане на добива на дървесина в Обект № 2225Р, подотдел 18-19тх, землище на гр. Брезник, общ. Брезник, с прогнозно количество дървесина по категории, сортименти и дървесен вид, начална цена и гаранция за участие, както следва:

 

Категории дървесина и сортименти

Дървесен вид

Количество, пл. куб. м

Ед. цена, лв. без ДДС за пл. куб. м

Обща стойност, лева без ДДС

ДЪРВА 

 

 

 

 

в т.ч. Дърва за огрев

ак

6

34.52

207.12

в т.ч. Дърва за огрев

тп

11

26.00

286.00

в т.ч. Дърва за огрев

лп

23

26.00

598.00

в т.ч. Дърва за огрев

брз

9

26.00

234.00

ОБЩО

 

49

 

1325.12

ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (5%)

66.26

 

7.2. Срок за изпълнение: 3 месеца, считано от сключване на договора, от които 2 месеца за сеч и извоз на дървесина. Добивът на дървесината се извършва по график за тримесечия и минимално количество, както следва:

 

Подотдел

Тримесечия, минимално количество, пл. куб. м

OБЩО

I

II

III

IV

V

VI

18-19тх

49

-

-

-

-

-

49